Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Mitä maksaa?

Tässä äitiysloman rahattomassa kurimuksessa on tullut mietiskeltyä lapseen jo ennen sen syntymää kulunutta rahan määrää. Ja kiitettyä sitä tahoa, joka on pistänyt meidät hankkimaan tämän kaiken pikku hiljaa, kuukausien aikana - harvinaisen optimistisin ajatuksin jopa. Sillä jotkuthan alkavat tehdä hankintoja vasta kuukautta kahta ennen laskettua aikaa, "jos jotain sattuisi käymään".

Vaikka raha on vain paperia ja metallia, listaanpa silti jotain tähän alle.

Vaunut 750€
Vaatteet 500€ (silkka arvio, sis. pieni topppuku 50€ ja Ruskovillan vaatteita, jotka maksaa "kivasti")
Vaipat 200€
Tutit, pullot jne. 30€
Sitteri 5€
Hug-a-bub 45€
Rintapumppu 20€
Leikkimatto 15€
Lelut, kirjat jne viihdyke 150€
Hoitoalusta 35€
Lakanoita, kosteussuojia 80€
Hoitolaukku 25€
Imetystyyny 60€
Kaikki muu: sinkkivoide, biovaipat, bepanthen, öljy jne noin 50 €

Pinnasängyn (noin 100€) saimme lahjaksi, samoin lapsivakuutuksen (noin 450€). Käytettynä saimme kasseittain vaatteita, leluja ja muuta tavaraa.

Turvakaukalo 5€/kk alk. lokakuusta, jatkuu ainakin huhtikuulle, yht. 30€

Ostamatta ovat vielä imetysliivit, toisaalta ovatko ne nyt sitten vauvatavaraa... Lisäksi hätävaramaidonkorvike, käsiapteekki ja niistäjä puuttuvat. Mutta ne ehkä ehtii kipaista kaupasta tarvittaessakin.

Plus poliklinikkamaksut ultrista, pelkopolista ja 4D-ultrasta yhteensä noin 400€

En jaksa lyhyellä matikalla ynnätä listan lukuja, mutta aika kiva summa siitä sukeentuu. Ei ole lapsien hankkiminen ilmaista, ei tosiaankaan. Ja nythän se rahanmeno vasta alkaakin. Mutta eisenniinväliä, tervetuloa maailmaan, lapsonen, anytime!

Olo 36. viikolla on melkoisen hyvä, tyytyväinen ja tasapainoinen. Jotenkin en ole vielä sisäistänyt äitiysloman alkua, mitä nyt päivät menevät iloisesti sekaisin. Olen ilmeisesti viettänyt liiaksi, tai ainakin riittävästi, aikaa pätkätyösuhteiden ja määräaikaisuuksien maailmassa, minkä vuoksi äitiyslomakin tuntuu vain väliaikaiselta free-työntekijän pätkältä. Pallo kehoitti vilkaisemaan kokovartalopeiliin, jos meinaa unohtua pääasia. Palloa raivostuttaa jo nyt, että kotitoimistoni on vallannut keittiön pöydän. Yritän vakuutella, että väliaikaistahan tämä on vain. Pian sen valtaavat rintapumput, tuttipullot ja tuhiseva vauva.

Ei kommentteja: