Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

perjantai 26. marraskuuta 2010

ÄOM, ne tunteet ja limatulppa

Nyt ollaan postauksen kanssa kyllä todella sfääreissä; sen verran kirjavaa on tämän perjantain tarina. Koettakaa kestää.

Tänään vietettiin Älä osta mitään -päivää. Olen useamman vuoden osallistunut päivään, mutta näin jälkikäteen muistellen aina yhtä huonolla omatunnolla. Ja poikkeusta ei tehnyt tämäkään ÄOM. Eilen nimittäin ostin enemmän kuin keskivertopäivänä (eli hyvinkin tämän päivän edestä) ja tänäänkin olin kaupassa, mutta annoin Pallon maksaa - alitajuinen päätös tai ei. Eli siis mönkään meni, tai ainakin mieli on aika matala. Toki olennaisinta päivässä on herätä miettimään omaa kulutuskäyttäytymistään, jossa on aina korjaamisen varaa. Pallolla olisi tähän paljonkin kommentoitavaa, mutta sentään yritän.

Vaapuin viidentoista asteen pakkasessa lähiteatteriin katsomaan Alejandro Gonzalez Inarritun uuden leffan Biutiful. Miehen pitkä debyytti, todella rankka Amores Perros sai huikeat hehkutukset (minulle sellainen elokuva, jonka olen nähnyt kerran, pidin loistavana, mutten halua nähdä enää ikinä), 21 Grams on edelleen kaikkien aikojen TOP20-listallani ja Hollywood-esikoinen, suuren budjetin Babel on sekin juonellisesti vetävä episodielokuva, joka erottautuu edukseen Hollywood-kassamagneeteista. Mutta tämä uusi, kokonaan Espanjassa kuvattu leffa, on hämmästyttävän hieno elokuva: raadollinen, synkkä ja tyly. Oikeastaan vain elokuvan viimeiset viisi minuuttia tarjoavat jonkinlaista toivoa ja lohtua. Pääosan Javier Bardem on vain kerrassaan taitava näyttelijä, ei voi kuin ihailla. En muista milloin viimeksi olisin itkenyt elokuvassa noin vuolaasti - hormonimyrkyssä ollaan joo, mutta katson aika liikuttavia elokuvia vähintään viikoittain, enkä ole kokenut pillittäväni hormonipäissäni mitenkään enempää kuin tavallisesti, pikemminkin ehkä hieman "hölmöissä" kohdissa - ja toisaalta lähtenyt elokuvasta yhtä typertyneenä.



And now something totally different: inhalta kuulostavaa limatulppastooria. Se, siis tulppa, alkoi irtoilla pikkuhiljaa reilu viikko sitten ja eilen ja tänään on taas irronnut huolella. Ei kananmunan kokoista könttiä kuitenkaan, kuten sitä on netin ihmeellisessä maailmassa kuvailtu, eli kerralla se ei näemmä minulla lähde. Jos lähtisi, silloinhan synnytys kai käynnistyisi muutamassa vuorokaudessa. Nyt tämä ei varsinaisesti indikoi mitään. Mutta elän toivossa, että synnytys olisi jo lähellä.

Nyt alan taiteilla jouluvaloja ikkunoihin. Sain viimein jouluhössötykseen hieman vastahankaisesti suhtautuvalta Pallolta luvan. Sunnuntaina on jo ensimmäinen adventti, hurjaa!

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kiva blogi! Kannatti taas seikkailla ja etsiä uutta luettavaa. Ajatusmaailmamme tuntuu olevan samankaltainen monissa asioissa. :)

Pitääkin katsastaa tuo elokuva. Ohjaajasta pidän kovasti.

Itselläni on la 3.12. Eli viikon päästä. Kyseessä on toinen lapseni. Synnytys pyörii kovasti mielessä, erityisesti iltaisin. Väkisinkin, kun päivät tosiaan alkavat olla käsillä. Viime odotuksessani en päässyt limatulppaan ollenkaan tutustumaan, saas nähdä teemmekö tuttavuutta tällä kertaa. :) Mutta hienoa, että se on alkanut sinulla irtoilla. Eiköhän piakkoin siis ole jotain tapahtumassa.

Minulla oli Tens-laite viime synnytyksessä ja se auttoi jonkin verran koviin selässä tuntuviin kipuihin. Luonnonmukaisuuteen, mahdollisuuksien rajoissa, pyrin tälläkin kertaa.

Onnea tulevaan koitokseen! Jään seurailemaan kirjoituksiasi.

Wandabe kirjoitti...

Meinasin jo ylpeillä, etten ostanut eilen mitään (en jaksanut meikata, joten en poistunut kotoa muualle kuin lenkittämään koiraa ja kyyditsemään esikoista kouluun+takaisin) mutta ostinhanmä Varustelekan nettikaupasta aletuotteita (30e 5 talviasustetta mm. esikoiselle, joten ei paha minusta... käytettyjä kun ovat). Ja pyysin puoliskoa tuomaan töistä tullessaan mm. glögejä ja fondueaineksia (namppaa!).

Mulla lähti (muistaakseni) esikoista odottaessa limatulppa päivän tai kaks ennen synnytystä. Olin lukenut netistä, että voi lähteä parikin viikkoa ennen niin ei välttis ennusta mitään mutta mun kohdalla piti kyllä paikkansa.

Eka (kierto)LA mulla on 4.12. ja ultraLA:t 6. ja 8.12., saas nähä mihin osuu... esikoinen syntyi täsmälleen kieroLA:na ja ultraLA:n mukaan rv 40+2.

Jouluvalojen yms. suhteen mä olen ollut aikaisemmin "Pallo" mutta tänä vuonna (ehkä joutenolosta johtuen?) olen joulustellut jo hyvissä ajoin ;) On neljät jouluvalot, joista puolet parvekkeella. Ja kynttilöitä polttelen joka aamu- ja iltahämärissä.

Pesupähkinä kirjoitti...

Elina, kiva että uusi lukija ilmoittautuu :) ja kiva kuulla TENSin olleen avuksi. Toivon, että jeesaa muakin.

Toi limatulppa-asia on kyllä mysteeri. Tänään taas esiintymää, mutta olen lakannut nyt odottelemasta mitään kummempaa tapahtuvaksi.

Jouluvalot on kyllä tunnelmanluojat! Olen täysin jouluhupsu ihminen ja kaikki koristelu tuo musta niin plajon iloista mieltä tähän synkkään talveen.

Glögiä, pipareita ja joulutorttuja hamstrasin kotiin, niitä voi sitten mätystää iltasella ja huomenna kun eka adventtikynttilä syttyy.

Pesupähkinä kirjoitti...

Ja Elina, unohdin totaalisesti: ONNEA tulevaan koitokseen, jos aikataulussa olet ajatellut pysyä ;)