Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

perjantai 26. marraskuuta 2010

Joulu ainainen

Postissa saapui taas paketteja: Aktiivinen synnytys ry:stä vuokraamani TENS-laite ja söpö leppispesä vauvalle, eli Wombi vauvanpesä.

Terhi kirjoittaa Voimaannuttava synnytys -blogissaan TENSistä näin: "Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation eli TENS lähettää heikkoja sähköimpulsseja elektrodilappujen avulla ihon läpi sen alla oleviin hermoihin. TENS on lääkkeetön kivunlievitysmenetelmä, joka lisää kehon omia kipua lievittäviä aineita (esim. endorfiineja). TENS:llä ei ole sivuvaikutuksia ja sen käyttöä pystyy itse hallitsemaan. TENS on tarkoitus laittaa päälle heti synnytyksen alussa, jotta endorfiinien ym. taso ehtii nousta mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. TENS:iä voi käyttää koko synnytyksen ajan." Kääntelin ja vääntelin laitetta hieman ja lukaisin käyttöohjeet. En vielä kytkenyt elektrodeja laitteeseen, mutta ne (4kpl) siis asetetaan selkärangan molemmin puolin napalinjan ylä- ja alapuolelle pareittain. Kerron lisää, kun pääsen testaamaan laitetta itse äksönissä. Terhi kuvaa sitä erittäin hyväksi supistusten, etenkin jälkisupistusten, lievittäjäksi ja sehän tosiaan on kivunlievitysmenetelmä, joka on täysin synnyttäjän hallittavissa.

Tuhahtelin vauvanpesille siihen asti, kunnes kasasimme pinniksen. Se näyttää aivan valtavalta! Kirppuhan hukkuu sinne! Ajattelin vuoraavani sinne peitolla "pesän", mutta ei se oikein onnistunut. Emmekä toki halua ottaa tuoreina vanhempina kontollemme isoon, avaran pinnasänkyyn sysätyn vastasyntyneen kääpiön traumoja. Kela-tekstein koristeltu pahvilaatikko lapsosen ensisijana ei houkuttanut yhtään enempää. "Tunsin tulleeni kylmään, karuun maailmaan, jossa öisin hain lämpöä minua ympäröivästä pahvista", kääpiö tilittäisi terapeutilleen. Siksi siis hommasimme leppiksen. Se on itseasiassa tosi hieno ja pienentää sängyn näppärästi. Toivottavasti kääpiö nukkuu siinä hyvin.

Kun aikaa on nyt lomalla riittämiin, tarkoittaa se näköjään, että juoksen pitkin kaupunkia tuhlaamassa rahaa "ihan pakollisiin hankintoihin", kuten tukeviin alushousuihin, imetystoppiin ja -yökkäriin, ja tietysti vauvanvaatteisiin. Ilmankin takuulla pärjäisin, varsinkin kun imestysrelettäkin olen saanut kavereilta sekä lainaan että edukkaasti, mutta jotenkin vain tuntuu siltä, että pari hankintaa on ollut ihan must. Kuten vaikkapa organic cottonia olevat Boob-malliston toppi ja paita. Tarvitsen porttarin Kampin keskuksen neloskerrokseen.

Ei kommentteja: