Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

tiistai 28. syyskuuta 2010

Päivän hymy

Menin aamulla oikea sappitatti otsassani toimistolle. En jaksanut edes huudella kollegoille huomenia, vaan marssin keittön kautta suoraan työpisteelleni. Mikä minua odottikaan läppärin päällä: punainen hymynaamahelistin! Huono tuuleni oli tipotiessään!

Olimme edellisviikolla jutelleet kollegani, viisivuotiaan tytön äidin kanssa taas jotain vauvajuttuja ja olin kauhistellut hänelle hymynaamahelistimen valmistamisen lopettamista ja sitä, kuinka helistimestä pyydetään esimerkiksi Huutonetissä jopa kymmentä euroa. Kollegani päätti sitten tuoda oman lapsensa helistimen minulle. Kuinka onnelliseksi yksi hymynaama voi herkistyneen tulevan äidin tehdä! Ja tekee varmasti kääpiönkin.



Ja hymyteemaa jatkaakseni: Olen niin onnellisen tyytyväinen olooni ja vointiini juuri nyt, että on pakko listata hieman raskausvaivoja, ja jotain hyvääkin. Nämä ovat tätä minäminäminäosastoa, mutta sitähän raskaus paljolti on; huomioita omasta muuttuvasta kehosta ja ajattelusta.

- Hyväkuntoiset hiukset: ne eivät ole koskaan olleet yhtä kiiltävät, runsaat ja "asettuvat". Pelkään synnytyksenjälkeistä sulkasatoa...
- Näppylät: hormonimyrskyistä johtuvat näppylät naamassa ja rinnassa tulevat ja menevät, mutta niiden tulo ärsyttää aina yhtä paljon. Elsa Hjeronymusin näppylävoide onneksi taltuttaa ne yössä parissa myös raskauden aikana.
- Luomet: kaulaan ilmestyy yhtä säännöllisen epäsäännöllisesti - kuin em. näppyläpeltokin - pieniä luomia, jotka kutisevat. Tämä on täysi mysteeri.
- Nenän tukkoisuus: kannutus aamuisin auttaa. Onneksi löysin sarvikuonon kuukausi sitten. Parempi myöhään jne.
- Hengenahdistus: tulee ja menee, liittyy vain löyhästi liikkumiseen.
- Käsien puutuminen: herään öisin useita kertoja siihen, että jompi kumpi käteni on aivan tunnoton. Yritän olla nukkumatta tavalliseen tapaani ranteet oudosti "taitettuina".
- Närästys: onneksi - ja toivottavasti lopullisesti - taaksejäänyttä aikaa.
- Pissahätä: saattaa yllättää, jos kääpiö sattuu fudimaan tai punkemaan jäseniään vasten virtsarakkoa.
- Maha: se on samalla ihanin, parhain, hämmästyttävin ja suurinta aarretta sisällään kantava pallo, mutta myös rasittavasti haittamassa esimerkiksi joogaamista, kyljeltä toiselle kääntymistä tai kenkien sitomista. Toistaiseksi sen ympärys on jämähtänyt 95-97 senttiin - kummallista, että se on pysynyt saman noin neljä kuukautta...
- Jalat: kengännumeroni on kasvanut ehkä puolikkalla kaarevan jalkani laskeuduttua kasvavan painon alla.
- Kuumuus: kun muut valittavat kylmyyttä ja kääriytyvät villatakkeihinsa, minä porskutan menemään integroidun biopatterini kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy vielä tuohon kuumuuteen lisätä, että eipä palele varpaitakaan koko ajan. Ei-raskaana joudun nimittäin kesälläkin nukkumaan villasukat jalassa huonon ääreisverenkierron vuoksi, ja nyt se vaiva on poissa :)

Pesupähkinä kirjoitti...

kyllä meidän kelpaa! :D mietin listaa kirjoitettuani, että "kuumuuden" voi käsittää negatiivisesti; tässä tarkoitin nimenomaan "lämpöä". ihanaa, että on lämmin! olin äsken normiperuskoululuokassa kieliopintojen parissa t-paidalla, kun muut värjöttelivät villatakeissaan.