Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Pakkausanalyysia

Onko ihanampaa ääntä kuin imuri, jota mies pyörittelee taitavasti pitkin asuntoa silloin, kun itse rohjottaa sohvassa ja kirjoittelee blogipostausta! Vaivalta en tule säästymään minäkään, työnjaossamme siivouksen suhteen moppaus ja pölyjenpyyhintä on mun heiniä, Pallo hoitaa immauksen ja vessanpesun.

Siivoamista hieman haittaa keskellä olkkarin lattiaa vielä toistaiseksi kyhjöttävä iso äitiyspakkausloota. Haimme laatikon postista perjantaina ja siihen se on jäänyt. Pitäisi raivata jostain tilaa kaikelle laatikon tavaralle...

Petyin laatikon sisältöön aika rankasti. Muutamat puolipotkarit, yksi yökkäri, muutama body, kestovaipat, harsot, jokunen lelu näyttäisi toistaiseksi olevan käyttistä. Haalareita oli useampia, kevyttoppahaalari on luultavasti iso vastasyntyneelle ja pieni miltei vuoden vanhalle - onneksi meillä on jo pieni Ruskovillan haalari odottamassa joululahjaamme. Toppapuku on auttamatta liian iso, mutta olemmekin jo hankkineet 56-senttisen toppiksen, ja toinen tuli ystävältä käytettynä. Makuupussi vaikutti ihan hyvältä, myös kellimisalustaksi sopivalta, vaikka haaveilenkin värikkäästä maatuskapeitteestä. Saa sitten nähdä, miten hyödyllistä kamaa laatikosta vielä löytyy, kun pääsemme kokeilemaan vaatetta ja välineitä käytännössä.

Mutta värimaailma oli ainakin minulle totaalinen ankeuskliimaksi: harmaata, valkoista, hailakkaa, tapettia. Joku koko-oranssi haalari ja oranssiraidalliset potkarit. Missä violetti, vihreä, keltainen, turkoosi?! Värit sopivat takuulla sekä tytölle että pojalle, miksi tyytyä noin mitäänsanomattomiin väreihin. Huoh.

Pallo purki muovipussiin kasatut kovat tavarat: hius- ja hammasharjaa, kylpyvesimittaria, liukkaria, liivinsuojia, Loruleikki-kirja, kynsisakset, purulelu, perusvoidetta. Jokaiselle jotakin! Kortsurimpsuista Pallo totesi, että Suomen valtio ei ainakaan näytä kannustavan lapsentekoon.







Muuten viikonloppu meni kiriessä museoiden näyttelytarjontaa, kokkaillessa (kotimaiset pavut ovat nyt liian hyviä: ryöppäys, pyöräytys pannulla voin ja valkosipulin kanssa, sekaan hieman hunajaa ja pippuria, ja avot!) ja sisällä nuupottaessa. Moppauksen jälkeen pakenen ulos ja illalla elokuviin, Vinterbergin Submarinon on paras olla hyvä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on siivouksessa sama työnjako. En voi sietää imurointia saan raivokohtauksia kun yritän :)