Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

maanantai 27. syyskuuta 2010

Elokuvissa eläväravintopäissään

Osallistuin silkasta mielenkiinnosta ravitsemusta ja uusia reseptejä kohtaan elävän ravinnon kokkausiltaan. Täällä lisää elävän ja raa'an ravinnon eroista. Ennen kokkausiltaa hommasin hyppysiini Mea Salon ihania kuvia ja kosolti perustietoa sisältävän Hellaton kokki -kirjan.

Noin kymmenen hengen ryhmä kokkasi neljä tuntia elävän ravinnon periaatteiden mukaisia ruokia, kelpo illallisen. Tein kukkakaali-cashew-tahnan, joka aseteltiin koverretuille tomaatinpuolikkaille ja sellerinpalasille. Sen olisi voinut myös tarjota kesäkurpitsalta tai koverretuilta kurkunpaloilta. Ruoat olivat todella maukkaita, täyttäviä ja hitsi, miten nopeasti ne syntyivätkään. Ainoa "lämmin" ruoka oli vesihauteessa 40-asteiseksi lämmitetty energiasoppa.

Kääpiölle elävä illallinen oli ilmeinen shokki. Köpöttelin illalliselta täpötäyden massun kanssa R&A-elokuvaan (kreikkalaisen Lanthimosin esikoinen, kammottava, irstas, röyhkeä, ahdistava, jne Dogtooth), ja kääpiö pisti totaalisesti liinat kiinni: se paukutti vatsani aivat lommoille ja mylläsi parituntisen vatsapuolelta toiselle. Yöllä tuskin nukuin, niin syvästi järkyttynyt ja ylienerginen vauva oli. Totesin, että aamusmoothiet ja jotkut tahnat saavat toistaiseksi jäädä elävän ravinnon antimista normiruokavaliooni, muu saa vielä odottaa. Elokuvista hanekelanthimosmainen osasto jääköön myös viimeisiltä viikoilta - sunnuntain sadasneljäskymmeneskolmas Reality Bites -uusinta sekä boksilta toistetut Mobile Horrorin horisevat sisällöntuottajat miellyttivät sukan kutomisen lomassa sekä äitiä että jälkikasvua.

Ei kommentteja: