Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

maanantai 2. elokuuta 2010

Virkaten ja neuloen

Taas kaupungissa! Loma maaseudulla kulua livahti ihan liian sukkelaan, nyt jo olen tympääntynyt kaupunkiin: jatkuvien alejen takia rahameno on suoraan sanottuna törkeää, nettiostostelu aivan liian helppoa, vastapäinen remontti käy taas hermoille. Onneksi merituuli sentään viilentää ilmaa täällä kummasti.

Loman teema oli virkkaus ja neulonta. Nauroimmekin perheen kesken, että omalla mökillämme vietetystä lomasta sukeutui oikea Käsityöleiri. Äitini, tuleva mamma, joka on erittäin näppärä käsistään ja neuloo jatkuvasti jotain tulkkasi minulle, viimeksi 2003 virkanneelle ja neuloneelle, uuden ohjeen ja sitten pistettiin koukku suhiseemaan ja puikot kilisemään. Käsitöiden tekeminen on kyllä ihan parasta! Se on melkein kuin meditoisi tai lukisi hyvää kirjaa - sitäkin tuli tehtyä maalla. Ja ei ole turhaa pöpinää sekään, että "kiva, kun näkee heti kättensä jäljen". Totta joka sana!

Tällaisia tuli väkerrettyä.



Peittoon tulee vielä vuorikangas. Se on ihan perinteisistä isoäidin neliöistä virkattu.



Vaippahousuihin bongasin ohjeen Vekaravaara-blogista. Molemmat pögät on samalla ohjeella tehty, mutta Hahtuvainen-langasta neulotuista tuli paljon pienemmät. Ajatuksissa on tehdä vielä yhdet harmaata alpakkaa tai oranssia merinovillaa.

Nyt "syksyn alkaessa" huomaan miettiväni taas kasvavalla intensiteetillä vauvan tuloa. (Loma meni aikalailla pellossa vain potkuja seuraillen.) Millaiset vaunut kannattaa hankkia; uutena vai käytettynä? Tarvitaanko turvaistuinta/kaukaloa ihan heti? Pieni toppapuku pitää ainakin saada, kun äitiyspakkauksen puku on kuitenkin liian suuri. Laitetaanko hoitopöytää lainkaan, eli sinnitelläänkö pelkän pesukoneen päälle tulevan vaipanvaihtoalustan kanssa? Harsoja pitää hankkia hyvissä ajoin! Synnytykseen varata Aksyn kautta TENS-laite. Neuvoja otetaan ilolla vastaan!

Nyt elo-syyskuussa on muutenkin kaikenlaista härdelliä: hullun paljon elokuva- ja kulttuuritapahtumia (Espoo Cine, R&A, Helsingin Juhlaviikot), neuvolaa, neuvolalääkäriä, silmätutkimuksia, fysioterapiaa, opiskelua, töissä suuria puristuksia (elokuvatapahtumaa, seminaaria, työmatkaa ja kaikki perusduuni päälle). Sitten pitäisi ehdiä vielä opiskella italiaa ja joogata. Toivottavasti mikään ei katkaise kamelin selkää. Syksy on perinteisesti minulle aina uuden alku: innostun uusista asioista, aloitan uusia harrastuksia. Nyt täytyy hillitä hieman.

Nyt pihalle nauttimaan viimeisistä lomapäivistä! Eli metsästämään häämekkoa ensi viikonlopun häihin. Ei omiin!

Ei kommentteja: