Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Syksy ja jalkapallon kokoinen kohtu

Löysin viimein aikaa maleksia Helsingin kauneimmassa kirjastossa, Rikhardinkadulla ja hamstrasin kirjastokassiin nipun raskaus- ja vauvakirjoja. Kääpiö on nyt noin 600 grammaa ja 30 cm, ja kohtu on jalkapallon kokoinen. Pallokin sanoi vatsani näyttävän ihan fudispallolta, joten eivät syöttäneet kyseisessä opuksessa pajunköyttä. Muuten kirjoissa keskityttiin 25. viikon osalta vaivoihin (jonkun "nesteen", muttei virtsan, karkailuun, selkäkipuihin, ryhtiin jne.).

Olemme päättäneet hankkia ftalaattien pelossa ja muutenkin vaunut käytettyinä. Menen katsomaan yksiä ensi viikolla, ne irtoaisivat alle puolella uusien hinnasta. Ei paha.

Muuten lasta varten on hankittava sellainen tavara-arsenaali, ja toki osa uutena, että ainakin ajatuksen tasolla on hyvä kompensoida kuluttamistaan hankkimalla kierrätettyä ja vanhaa. Tänään saapui postissa Riinan apinavaippa, kätetty mutta hyväkuntoinen! Kääpiöstä tuleekin varsinainen marakatti, sillä apinavaipan lisäksi häntä odottaa apinapaita.

Kestoilun ajattelimme aloittaa siis heti kääpiön elämän alkutaipaleelta. Briteistä tilasin paketin uusia Itti Bittejä ja Fuzzy Bunzeja, joita kovasti kehutaan toimiviksi jo ihan pikkuruisellakin ihmistaimella. Odotan innolla pakettia, pienet kestovaipat ovat ylisöpöjä - toki vielä söpömpiä vauvan päällä!

Syys on vihdoin saanut! Sen todistaa miellyttävästi viilentynyt sää, ovella olevat Juhlaviikot, Espoo Ciné ja pikku hiljaa alkavat kurssit. Päädyin ilmoittautumaan aktiivisen synnytysvalmennuksen kurssille (terveyskeskuksen tarjoaman lisäksi), italiantunneille, raakaravinnon sesonkikurssille, raskaana oleville tarkoitettuun joogaan ja shiatsun peruskurssille. Lyhyitä ja pidempiä kursseja, joista osa tietenkin suoraan kääpiökursseiksi luettavia.

Kurssien lisäksi syksy tulee olemaan lääkäripainotteinen: huomenna aloitan silmäklinikan sidekudossairaustutkimuksilla, syyskuun alussa jalkuu lekurikierros hammaslääkärin tuolissa ja pelkopolin vastaanotolla Jorvissa (kyllä, passittivat minut NK:lta ruuhkan takia Jorviin vastaanotolle kätilön ja lääkärin kanssa!). Neuvolalääkärin vastaanotto on Helsingissä yllättäen vasta viikolla 30. Hurjan myöhään. Tenttasin Anne-neuvolantädiltämme jo lekurin nimen ja iän. Viisikymppinen mies. No, pahempi olisi ollut kolmekymppinen mies. Sellainenkin olisi Annen mukaan löytynyt. En vaihtanut.

Tämä viikko on vierähtänyt selvitellessä ja täytellessä Kelan papereita, vertailemalla vakuutustarjouksia (kilpailutamme kaikki nyt samaan syssyyn, toistaiseksi Tapiola näyttää lapsivakuutuksen suhteen fiksuimmalta) ja varaamalla synnäriekskuja. Haluan käydä sekä NK:n että Kättärin synnäreillä, ennen kuin päätän paikan lopullisesti. En ihan ymmärrä, miksi vierailut saa tehdä aikaisintaan viikolla 36, mutta sen kanssa on elettävä. Kättäriltä sanoivat syyksi, että "vierailulla käydään läpi yksityiskohtaisesti imettämistä ja sen sellaista, että ne kyllä unohtuu, jos liian aikaisin tulee". Joku taisikin minulle kertoa Kättärin hysteriasta imettämisen suhteen - merkit ovat jo ilmassa. Heh.

Päivän kiinnostava uutinen tulee YLEltä, jonka mukaan sikarokotetuilla lapsilla on havaittu poikkeuksellisen paljon narkolepsiaa. Tästä olemme juuri paasanneet kampaajani kanssa! Saa nähdä mitä paljastuu, kun rokotusasiaa aletaan toivottavasti möyhiä perusteellisesti...

Ei kommentteja: