Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Taaperon starttipaketti

Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin, kun innostun kirjoittamaan tänne niin, ettei Pesupähkinä ole ehtinyt väliin!

Ajattelin avautua hieman vauvaleluista. Pähkinä oli näet koko eilisen kiinni kursseillaan, joten päädyin lauantain ratoksi kiertelemään kaupungilla. Eipä aikaakaan, kun löysin itseni Stockmannin leluosastolta, sitten Sokosen leluosastolta ja lopulta vielä Anttilasta.

Kattavalla kolmen tavaratalon otannalla totesin nopeasti, että vauvojen niin sanotut ensilelut; pulikat, palikat, helistimet sun muut venyttimet ovat ihan järjettömän kalliita! Perinteistä kumipalloakaan ei näy saavan alle 10 euron.

Kun valtaosa leluista, niin niistä laadukkaista merkeistä kuin tuntemattomammistakin, näytti tulevan kiinalaisilta tehtailta, en voinut välttyä ajattelemasta kuinka pienet kiinalaislapset vääntävät hikipajoissa leluja, joita länsimaiset ”kääpiökollegansa” helisyttelevät, imeskelevät ja paiskovat vain muutaman vuoden, kunnes ne unohtuvat kaapin uumeniin tai joutavat roskiin.

En lopulta ostanut mitään, vaan päädyin kiertämään muutamat kirpputorit. Hyvä, että päädyin. Varsin pienellä vaivannäöllä löysin näet muun muassa oikein siistejä Fischer Pricen ja Tupperwaren leluja.

Juuri äsken sitten putsasin ne: Käytin palikat, helistimen, avainrenkaan ynnä muut ensin kiehuvassa vedessä ja tiskasin vielä päälle. Hain myös muutamat patterit, koska parissakin leluista on soitto/valotoiminto naperon riemuksi (ja vanhempien kauhuksi).

Lopputulos on ihan kiva ja siisti, pieni starttilelupaketti natiaista odottamaan. Ja vaikka tärkein motiivi kirpparilta ostamiseen olikin tuo suorastaan absurdi ajatus maailman hukkumisesta vanhoihin vaaleansinisiin ja -punaisiin vauvaleluihin, niin olihan tuo toki myös edullisempaa näin.

Nopeasti arvioiden vastaavat lelut olisivat näet maksaneet uutena jopa 60 euroa, kun sain ne nyt pattereineen reilulla kympillä.

Kannustan harkitsemaan!

(Kuvassa osa kirppislöydöistä)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

lelut on kyllä tosi kalliita. usein ne on vielä aika turhia. Itse en ole juuri mitään ostanut, paitsi lelumaton. Aika vähälläkin selviää :) Onneksi! Ja usein niitä sitten lahjaksikin tulee.

Pesupähkinä kirjoitti...

Satuttiin viikonloppuna aika monen kaupan leluhyllyille ja ihaniahan ne on, kaikki lelukaaret, unirätit ja helistimet. Leikkimattoja mäkin oon katsellut himoiten. Ehkä kun vauva on ihan vähän isompi... Nyt tällä hetkellä tuntuu, että pystyn keskittymään vain siihen ihan varhaisvauvuuteen :) Siinäkin on niin paljon haltuun otettavaa; luonnonkumi- vai silikonitutti vai ei tuttia lainkaan, millainen tuttipullo, jne.

Luotan myös tohon, että leluja tulee lahjaksi :D