Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kevätsiivousta

Lauantain teema on ollut kevätsiivous. Pallon kanssa huhkimme ainakin kuusi tuntia kuuraten asunnon joka nurkan. Vaihtelin multia ja typistelin rehottavia viherkasveja. Ikkunanpesu jäi huomiselle. Kun Pallo oli paennut keilaamaan ja kaljalle, aloin käydä läpi vaatekaappia trikoosilmällä. Huomenna on Kaapelilla järjestettävän Kierrätystehdas-tapahtuman toinen päivä ja aiomme ystäväni kanssa saumuroida itsellemme Töölö Fashion Instituten pisteessä maxipaidat tai -mekot - riippuen mihin matskut riittää.

Elo raskaana jatkuu tutun turvallisissa merkeissä: väsymystä, jatkuvaa nälkää, vatsan turvotusta. Olen eettinen kasvissyöjä, lakto-ovo. Vedän siis munia ja maitotuotteita, luomuna tietty. Kalaa syön, mutta hyvin vähän. Siksi omega-3 on pillerimuodossa tarpeen. Raskauden myötä huomaan himoitsevani lihaa ihan eri tavalla kuin aiemmin. Jotenkin olen aina ajatellut, että jos hurjasti tekee mieli vaikka sitrushedelmää, on kyse vitamiininpuutteesta. Eli että keho ilmoittaa, mitä se on vailla. Liekö sitten kyse samasta, mutta papuja ja tofua pitää vetää ilmeisesti entistä taajemmin, jotta lihanhimon saisi talttumaan.

Muuten pyrin syömään - olen muutenkin toki pyrkinyt - mahdollisimman puhtaasti. Ruokaa puhtaista luomuraaka-aineista, ei eineksiä (paitsi pakastepinaattikeitto, joka on viimeaikainen himoherkku), ei lisäaineita (E:t on boikotissa kuten aina). Tänään kokkasin kesäkurpitsa-ananas-aurajuustopastaa kera lanttu-porkkanaraasteen. Hyvää oli. Aurajuusto... Hmm, joitain juustoja piti kai välttää raskaana ollessaan, mutta en muista mitä :P

Koti-iltaan yksin kuuluu elokuva, kupillinen quinoaa raejuustolla, pieniä punaposkisia luomupäärynöitä ja vatsan päällä kehräävä kissa. Mikäs tässä. Vähän tosin molemmat jo Palloa ikävöidään...

Ei kommentteja: