Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

tiistai 19. lokakuuta 2010

Uskon äärellä mammajoogassa

Kun synnytys nyt väistämättä lähestyy, ajattelin viimeinkin aloittaa ehdan mammajoogan ja tehdä sen tutussa paikassa eli Studio Manipurassa. Isomahainen osanottajakaarti rentoutui mielikuvaharjoitteiden avulla, hengitteli ja venytteli puolitoistatuntisen. Ihaninta minulle ja kivuliaalle selälleni oli parihieronta, jossa istuimme pareittain peräkkäin ja tassuttelimme vuoroin toistemme selät ja lantion pisteet läpi jalkapohjillamme. Tässäkin siis käytettiin samoja akupisteitä kuin vaikkapa shiatsussa. Kysyinkin lopputeen ja keksin äärellä ohjaaja Malla Rautaparralta, että eikö tällaisessa hieronnassa ole synnytyksen käynnistymisen vaaraa. Näinhän shiatsukurssilla lantioni ja alaraajojen käsittelemättömyys minulle perusteltiin. Mallan mielestä syytä huoleen ei ole ja voin aivan mainiosti opettaa jalkapohjanhieronnan tekemisen Pallolle. Jos synnytystä käynnisteltäisiin toden teolla, tulisi alaraajojen tiettyjä pisteitä painaa kovaa useita minuutteja.

Uskon ja toivon mammajoogan vaikuttavan, kuten muukin jooga, jotenkin niin, että selkäytimeeni jäisi sitä lähestyvää tosipaikkaa varten keinoja helpottaa oloani hengityksellä ja tietyillä asennoilla.

Se mihin toivoni on mennyt, on evankelis-luterilaisen kirkon uudistuminen ja kehittyminen yhteiskunnan mukana. Eli siis enää meidän ei tarvitse Pallon kanssa miettiä kastaako kääpiö vaiko ei, koska erosimme molemmat kirkosta sunnuntai-iltana. Sanotaan niin, että A2 Teema: Homoillasta alkanut keskustelu oli viimeinen naula arkkuun. Sinänsä mielestäni Päivi Räsäsen - harvinaisen ääliömäisissä - mielipiteissä ei pitäisi olla syytä erota kirkosta, koska hänhän ei edusta kirkkoa, ja varsinaiset edustajatkin olivat keskusteluiltaan äärimmäisen provosoivasti valittu.

Pallo kuumeessa jäätelökulhon ja läppärin takaa (eroakirkosta.fi-sivulla): "Mä täytän tätä jo." Minä: "Ai nyt jo, no mäkin sitten. Ellei joku nyt äkkiä keksi jotain syytä, miksi mun pitäisi kuulua kirkkoon." En koe saaneeni kirkolta koskaan mitään, tarvinnutkin olen kovin vähän, joten en perustylsänä tapakristittynä keksinyt enää syitä olla eroamatta. Olen päätökseeni tyytyväinen.

Final countdown: 9 päivää töitä ennen ä-lomaa...

Ei kommentteja: