Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Huh, hell-että!

Ilmatieteenlaitoksella ovat ihmeissään, kun ei loppua helteille näy. Meilläkin surruuttaa pöytätuuletin ja jokainen räppänä on auki - tosin vain päivät, sillä öisin helteestä hullaantuneiden kaupunkilaisten kadulta kantautuva mökä on sen verran kovaäänistä, ettei nukkuminen onnistu sitäkään vähää.

Odotan kuin kuuta nousevaa perjantaita, kun aloitamme maaseutuputken! Parasta on kun saa pulahtaa järveen uimaan juuri silloin, kun helle tuntuu uuvuttavimmalta ja reidet valuvat hikeä.

Sitä ennen koittaa kuitenkin jännittäviä sessioita terveydenhuollon palveluiden parissa: ensin sokrurasitus ja heti seuraavana päivänä rakenneultra. Sokrut askarruttavat mieltä, mutta vielä enemmän mietin ultraa. Onhan kääpiöllä terve sydän paikallaan ja muutkin palaset kohdillaan, onhan. Kun liikkeitä ei vieläkään kuulu ja se pienikin kuplinta tuntuu lakanneen, huoli on suuri. Eilen hytkyttelin selällä maatessani vatsaani ja pyysin Palloakin leipomaan kääpiön asuinsijoja tarkoituksena saada se hereille ja temmeltämään. En tuntenut mitään, vaikka kuinka hötkytin ja tunnustelin hiirenhiljaa vatsan pulputuksia. Liekö kyse ankarasta työstressistä, mutta kaiken päälle alavatsaa alkoi iltapäivällä vihloa kovasti. Tekee mieli käpertyä sikiöasentoon, kun oikein sukkapuikolla pistää. Toivottavasti kyse on vain liitoskivuista. Saunomaan venekerholle lähteneelle Pallolle huikkasin liikennevaloissa erotessamme, että soittelen, jos tulee lähtö sairaalaan. Pallo käski olla vitsailematta.

Ensi viikolla siirrytään odotuksen jälkimmäiselle puoliskolle. Toivottavasti vastoinkäymisittä.

Nyt kylmä suihku ja sen jälkeen lakanan alle tutkija/toimittaja Jakke Holvaksen "odotuskirjan" Vauvatarinoita kanssa. Holvaksen kolumneista olen pitänyt niin HS:ssa kuin radiossakin, eli luvassa varmasti kiherryttävän pikkutarkkaa, hupsuttelevaa analyysia raskaudesta ja lapsen saamisesta miehen näkökulmasta. Kaappasin kirjan alakerran antikvariaatista, kun kannoimme sedälle kaksi kassillista (paskoja) kirjoja myyntiin. Tuppaan sen Pallolle, kun olen lukenut.

Huomenna on toistaiseksi tämän kesän paras päivä: LOMA ALKAA. Huraa!

Ei kommentteja: