Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kampausta ja rillipiruilua

Nyt blogaan kaikille odottajille hyvin essentiaaleista asioista eli kampaajakäynneistä ja uusien silmälasien hankinnasta - raskausaikana tietenkin.

Itse olen nyt vuoden verran käyttänyt pehkoani ekokampaamossa, ja voin sanoa, että koskaan en ole tuntenut oloani kampaajantuolissa kotoisammaksi! Vihreässä kammassa saa paitsi runsaasti käytännöntietoa ja vinkkejä kaikesta ekologiseen hiusten- ja ihonhoitoon liittyvästä, myös luonnollisen hienot hiukset. Kevään projektina minulla oli vaalentaa hiuksia luonnollisesti auringon avustuksella. Kampaajani neuvoi huuhtelemaan hiukset pesun jälkeen kamomillatee-sitruunanmehuseoksella. Tällöin hiussuomut jäävät hieman auki ja aurinko vaalentaa hiusta ihan huomaamatta. Näin olikin käynyt, mutta silti päätimme laittaa päähäni vaaleita raitoja - ilman vetyperoksidia! Nyt hiukseni ovat heleän vaaleat ja eloisat. Olen todella tyytyväinen taas kerran!

Kampaajani kanssa puhe kääntyi, yllättäen, raskauteen. Olen elänyt siinä käsityksessä, että kovin pitkällä raskaana olevan ei enää kannata värjätä hiuksiaan, koska väri saattaa olla päässä jotain aivan muuta kuin haluttu. Puppua kanssa, kampaajani valisti minua, että syy miksi raskaana ei suositella tavallisia hiusvärejä on yksinkertaisesti se, että ne ovat myyrkkyä. Ja myrkyt imeytyvät päänahan kautta elimistöön. Loogista.

Tästä voimaantuneena heitin kuukauden arpomisen jälkeen Tigin tuuheuttavan shampoon nurkkaan ja ostin Kammasta ekorosmariinishampoota. Hyvä ja edullinen ostos, toisin kuin jotkut kalliit muka-ekokampaamosta muinoin ostamani ekoshampoot.

Juttelimme myös täti- tai äititukasta. Mikä siinä on, että äidiksi - tai raskaaksi - tultuaan nainen usein leikkaa pitkät hiuksensa polkaksi tai lyhyeksi tätitukaksi! No tietenkin helppohoitoisuus. Mutta kampaajani esitti kiintoisan siirtymis/muuntumisriittiteorian: kun nainen vaikkapa eroaa miehestään tai poikaystävästään tai saa lapsen, hän marssii kampaajalleen ja sanoo: "Mä haluun nyt jotain ihan uutta!" Ja kappas, pitkähiuksiselle se on lyhyt malli. Toki sekin vaikuttaa asiaan, että noin 4-6 kk synnytyksen jälkeen hiukset kuulemma alkavat lähteä ihan tukoittain. Raskausaikana hiukset ovat mitä parhaimmassa kunnossa, joten järkytys voi olla melkoinen. Äiti voi lohduttautua sillä, että kyse on ohimenevästä hiusten uusiutumisesta.

Me rillipäiset tulevat mutsit saamme raskausaikana sopeutua ties millaisiin muutoksiin näössämme. On hurjaa, että raskausaikana kaikkien paikkojen venyessä ja paukkuessa myös silmä venyy ja se vaikuttaa näköön. Silmälääkärini kertoi, että näkö voi huonontua tai parantua. Se muuttuu vielä imetyksenkin aikana ja vasta imetyksen päätyttyä näkö on sillä tasolla, jolle se taas hetkeksi jää. Hurjaa. Itse kuvittelin, että näköni on pari vuotta sitten hankkimieni lasien jälkeen pahasti heikentynyt, mutta oli käynytkin juuri päinvastoin: se oli parantunut. Sain uudet speksit lasien hankintaa varten. Vaikka näkö voi seuraavan 1,5 vuoden aikana muuttua vaikka miten, tekee minun hurjasti mieleni hommata uudet hienot lasit. Enhän ole täysin hullu, enhän! Itse asiassa marssin samoin tein optikolle sovittelemaan pokia ja selvisi, että reilun 500 euron pottihan se taas olisi sijoitettavana... Huh!

Viikonloppuna myymme ystävien kanssa vanhat romut kirppiksellä pois. Irtoaisikohan Hietsusta tuo vaadittava 500 e prilliostoksia varten?!

Ei kommentteja: