Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Aktiiviloma

Ei tarvitse patikoida - paitsi asvaltilla -, meloa, juosta tai ratsastaa. Pyykkipoika pitää huolen, ettei aktiviteeteista ole pulaa. Tähän mennessä poika on sairastanut mutulla diagnosoitua vesirokkoa (kyseessä voi myös olla joku muu noin 100 rokosta, joita vauvoilta tavataan) kuumeen kera, pykännyt suuhunsa yhden hampaan kera yöhuudon, -valvomisen ja jatkuvan sylittelytarpeen sekä tehnyt syömisestään varsinaisen numeron (toisinaan maittaa kaikki mitä tarjotaan ja vähän päälle, toisinaan ikenet linkkuun lyövän poikasen suuhun ei saa ujutettua edes tyhjää lusikkaa). Jännityksellä odotamme, mitä pieni matkalainen ehtii meille järjestää vielä ennen paluutamme.

Mutta emme Pallon kanssa suinkaan valita. Kaiken kaikkiaan meillä on ollut supersiistiä ja väitän, että poikakin on viihtynyt - etenkin Berliinin Zoon kotieläinpihassa, jossa hän tapasi kaikki loruista, leikeistä ja lauluista tutut eläimet ekaa kertaa ihan livenä.

Asumme varsinaisessa lapsitihentymässä. Entisestä taiteilijoiden ja muiden boheemien kaupunginosasta on tullut näemmä virallinen lapsien alue. En paljon valehtele, jos sanon, että jokaisessa korttelissa on joku mielikuvituksellisen upea tai pieni ja viihtyisä leikkipuisto ja jokaisella isommalla kadulla ainakin yksi lastentavaraputiikki. Kadulla lastenvaunuja, kick-bikeja, raskaana olevia vaeltaa vastaan koko ajan. (Välihuomautuksena todettakoon, että kaupunginsuunnittelun puolella leikkipuistoista ja lasten tiloista vastaavien kannattaisi tutkiskella Berliiniä tarkemmin. Vaikka matkarahoilla on tietysti paljon kivempi mennä jonnekin pidemmälle, vaikka Aasiaan.)

Gute Nacht, sanoo Nukkumatti. Käperryn nyt pojan viekkuun, aamulla meitä odottavat taas uudet seikkailut.

3 kommenttia:

Papu kirjoitti...

Berliinissä? O_O Pidin itsestään selvänä, että olisitte Pariisissa, kun oli tuo "*piip* taivaan alla" -otsikko, ja Pariisin taivaan alla on tunnettu kappale O_o

No, pääasia että on mukavaa :)

Pesupähkinä kirjoitti...

Berliinin taivaan alla on Wim Wendersi hieno elokuva :)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Berliinin_taivaan_alla

Anonyymi kirjoitti...

Käyn harvakseltaan lueskelemassa, nyt varsinkin on jäänyt vähälle, kun oma touhupoika 1v5kk pitää liikkeellä :) Mutta mitenkäs nämä nyt loppuivat nämä tekstit, tässähän on kauhea tauko jo tästä edellisestä kirjoituksesta.