Hetkessä elävä unelmoija ja toisinaan murehtimiseen taipuvainen Pesupähkinä sekä jalat maassa kepposteleva rauhallisuuden perikuva Pesupallo opettelevat äidiksi ja isäksi joulukuussa 2010 tähän kaoottiseen maailmaan syntyneelle pikku Taatelilleen aka Pyöriäiselleen.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tavarateksti

Pahoittelen jo etukäteen postauksen materialistista luonnetta. Sattui nimittäin käymään niin, että olemme todenneet pojan melkoisen krantuksi lelujen ja muun viihdykkeen suhteen. Ensirakkauden, hymynaamahelistimen rinnalle kun on etsitty kehittävää ja viihdyttävää leluostastoa, mutta oikein mikään ei tunnu Pyykkipoikaa ensituttavuutta pidempään kiehtovan. Viimeksi rumuutensa vuoksi pitkin hampain hommattu Vullin Sophie-kirahvivinkulelukin, The Lelu jo vuodesta 1961 and still going strong, kelpaa vain äärimmäiseen järsimisvimmaan.

Joogasalilla, jossa käymme vauva-äiti-joogassa on lelukori, josta oman lempilelun unohduttua kotiin voi lainata joogan ajaksi piltille tutkiskeltavaa. Pyykkis sai kerran käsiinsä värikkään häkystimen - millään muulla tavalla lelua on vaikea kuvailla - ja oli aivan myyty. Toisen pienen pojan kanssa he joogaharjoituksen ajan taistelivat lelusta; toinen, jo ryömivä tapaus, kävi vähän väliä tempaisemassa lelun Pyykkiksen kädestä ja hänen äitinsä taas palautti lelun Pyykkikselle. Tätä jatkui tunnin. Päätin, että tuollainen lelu on löydettävä Pyykkikselle ihan ihka omaksi. Katselimme sitä eri lelukaupoista tuloksetta.

Eilen illalla kun rapisevasiipinen pörriäinen oli tempaistu nurkkaan itkun kanssa päätin ryhtyä tosi toimiin! Läppäri syliin, google ja hakusanoiksi, no, "värikäs" ja "lelu", ja ei kun kuvahaku laulamaan. Höh, ei mitään. Sitten englanniksi. Tunnin jälkeen hiki helmeili jo ohimoilla. Lopulta tärppäsi! Löysin kehittävä lelun, jota lapsi saattoi taivutella. Ja saman valmistajan, Manhattan Toysin sivuilta löytyi myös tämä joogasalissa Pyykkiksen sydämen vienyt klassikko.Löysin nettikaupan, josta lelua saattoi tilata Suomeen. Tilaus lähti alle nanosekunnin! Mitäpä sitä ei lapsensa eteen tekisi, hahaa.

Jatkaaksemme materian viitoittamalla tiellä, mutta hieman eettisempään suuntaan: olen menettänyt sydämeni Eerikinkadulla sijaitsevalle Nudge-kaupalle ja -konseptille. Eettistä tuotantoa, käsityötä, pieniä eriä hiettömistä pajoista, jne. Myymälän katon alla mahtuu myös Ipanajamit-kauppa, joka aloittelee vauvojen eettisten vaatteiden myyntiä - isommille lapsillehan tuotteita onkin jo. Hankin Pyykkikselle hurmaavan Coq en Paten ruokalapun. Ei pitäisi soseiden roiskua vaatteille, lappu on puoli metriä kertaa puolimetriä! Pesupallo uhkasi ottaa lapun omaan käyttöönsä.Ipanajamit myy Imps&Elfs-vaatemerkin 100% orgaanisesta puuvillasta valmistettuja lastenvaatteita, joissa on todella panostettu suunnitteluun. Vaatteet ovat yksistyiskohtineen varsinaisia herkkuja! Tilasin Pyykkikselle pikkuruiset farkut, joiden mukana tulevan yksilöllisen numerokoodin mukaan voi tarkastaa netistä, missä juuri nuo kyseiset farkut on valmistettu.

Kevään alun ja Pyykkiksen 4-kuukautissyntymäpäivän kunniaksi talvikuva. Viimeinen. Tätä laatua. Tältä talvelta.

1 kommentti:

Sini kirjoitti...

Meidän pojalla on samanlainen tutti :D <3